Aardappeltaart met een deksel van bladerdeeg
- 4 personen
- 80 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1½ kg aardappelen
- boter om in te vetten
- 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid en uitgerold
- 500 ml crème fraîche
- 4 sjalotten, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in heel dunne plakjes. Met een mandoline gaat dit het beste, maar met een kaasschaaf lukt het ook.
Beboter de springvorm, rol 4 plakjes bladerdeeg uit tot een lap en bekleed daarmee de vorm. Laat het deeg iets over de randen hangen.
Leg een dunne laag aardappelen in de vorm, schep daarop wat room, fijngesneden sjalotten en een klein beetje zout. Herhaal dit 3 of 4 keer tot alles op is en eindig met een laagje room.
Rol de overgebleven plakjes bladerdeeg uit voor een deksel en leg ze erop. Knijp de randen dicht en snijd het overtollige deeg weg, maak een gat in het midden, zo kan de damp ontsnappen. Zet de aardappeltaart 1 uur in de oven.
Extra benodigd
Springvorm
Kookboek
Het recept 'Aardappeltaart met een deksel van bladerdeeg' is afkomstig uit het kookboek...
Alles moet op
Reini Smit
In dit boek draait het om efficiënt en bewust omgaan met eten, zowel bij het kopen als bij het koken. Een kookboek met eerlijke, simpele gerechten, waarvoor je niet... lees verder
© Uitgeverij Terra