Zoete aardappelen recepten
-
tip
Nigella Lawson: zoete aardappelen voor twee
Vlees, 65 min 7,7
-
tip
Chips van zoete aardappelen
Vegetarisch, 20 min 7,4
-
Gebraden zoete aardappels
Vlees, 55 min 7,5
-
Gekaramelliseerde zoete aardappelen met harissaboter
Vegetarisch, 35 min 8,5
-
Gekruide friet van zoete aardappel
Vegetarisch, 35 min 6,9
-
Gemakkelijke gevulde zoete aardappel
Vegetarisch, 35 min 8,5
-
Gepofte zoete aardappel en pruimtomaatjes met spekjesroom
Vlees, 60 min 7,7
-
Gepofte zoete aardappel met feta, chilipeper en koriander
Vegetarisch, 75 min 7,3
-
Gepofte zoete aardappel met geroosterde broccoli
Vlees, 70 min 8,5
-
Geroosterde zoete aardappelen
Vegetarisch, 40 min 7,7
-
Geroosterde zoete aardappelen met Hawaïaans zeezout
Vegetarisch, 30 min 7,7
-
Geroosterde zoete aardappelen met Turkse pepers en labne
Vegetarisch, 60 min 7,5
-
Geroosterde zoete aardappels met misoboter
Vegetarisch, 60 min 8,5
-
Gevulde zoete aardappel met avocado en tomaat
Vegetarisch, 60 min 8,5
-
Gevulde zoete aardappel met avocado, rode ui en tomaat
Vegetarisch, 15 min 7,5
-
Gevulde zoete aardappel met pittig gehakt en zure room
Gevogelte, 55 min 8,9
-
Gevulde zoete aardappelen met eitjes
Vegetarisch, 60 min 8,5
-
Kapsalon met zoete aardappel en oesterzwamshoarma
Vegetarisch, 60 min 8,5
-
Kurkuma-kokosstoofpot met zoete aardappel en kikkererwten
Vegetarisch, 30 min 7,8
-
Patatas bravas van zoete aardappelen
Vegetarisch, 55 min 7,7
Zoete aardappelen
De zoete aardappel is geen familie van de aardappel, maar behoort tot de windefamilie. Er zijn diverse soorten en het vruchtvlees, dat wit, oranje of geel kan zijn, varieert van melig tot klef en waterig, en de schil kan wit, geel, rood, paars of bruin zijn. Zoete aardappelen met oranje vruchtvlees zijn na het koken zachter dan andere soorten.
Bereiding
Zoete aardappelen kunnen op dezelfde manier bereid worden als gewone - je kunt ze bakken, koken, pureren of frituren, maar door de zachte, zoete smaak zijn ze perfect voor taart en zoete gerechten, evenals voor brood, soepen en stoofsels. Of bestrooi ze met bruine suiker, besprenkel ze met boter en rooster ze in de oven. Ze zijn minder lang houdbaar dan gewone aardappelen: ze blijven op een koele, droge plek ongeveer een week goed.
[ Bron: 'Het Grote Kookboek' ]
[ Beeld: David Smart | Shutterstock.com ]