Patatas bravas van zoete aardappelen

  • 4 personen
  • 55 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Spaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • 2 oranje zoete aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel Spaanse gerookte paprikapoeder
  • gedroogde chillies (chilipeper) naar smaak, verkruimeld
  • 150 g kerstomaten
  • platte peterselie, fijngehakt, voor de garnering

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 225 °C, gasovenstand 7.

Schil de aardappelen en snijd ze in grote hapklare stukken. Doe ze in een pan met water en zout. Breng het water aan de kook en laat 5-7 minuten koken op middelhoog vuur. Giet het water af en laat de aardappelen drogen in een vergiet.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in even grote stukken als de gewone aardappelen. Leg ze in een braadslee. Voeg de gekookte aardappelen toe, besprenkel met de helft van de olijfolie en rooster ze in 30 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak de ui 2-3 minuten, tot deze zacht is maar nog niet verkleurd. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak 2 minuten. Bak tot slot de kerstomaten mee tot ze zacht zijn.

Schep het uimengsel bij de aardappels in de braadslee, breng het geheel op smaak met zout en peper, roer alles goed door elkaar en zet de braadslee nog 5 minuten in de oven.

Serveer warm met wat gehakte peterselie erover.

Kookboek

Het recept 'Patatas bravas van zoete aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...

Een tafel vol kleine hapjes

Annie Rigg

'Een tafel vol kleine hapjes' staat vol recepten voor heerlijke hapjes of juist één groot gerecht dat je met familie en vrienden kunt delen. Van mini-pizzaatjes tot Vietnamese... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Patatas bravas recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!