Appelstrudel met rozijnen

  • 4 stuks
  • 40 min
  • waardering 8
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 pakje filodeeg
  • 4 appels
  • gemalen kaneel naar smaak
  • suiker naar smaak
  • 25 g boter
  • 100 g rozijnen, geweld in een scheut cognac
  • 35 g gehakte noten
  • 50 g gesmolten boter
  • poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de appels. verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken. Meng met kaneel en suiker naar smaak. Bak de stukken appel kort in 25 g boter. Zorg ervoor dat de stukken appel heel blijven. Vermeng de stukken appel met de rozijnen en de noten.

Snijd een vel filodeeg in 4 gelijke stukken. Bestrijk het deeg met gesmolten boter. Leg een lepel appelvulling op het deeg. Plooi de zijkanten naar binnen over de vulling en rol dan op tot een worstje.

Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bestrooi de lauwe strudels rijkelijk met poedersuiker.

Kookboek

Het recept 'Appelstrudel met rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...

Het gezellige taartenboek

Livia Claessen

In 'Het gezelllige taartenboek' staan meer dan 80 originele taarten, tarteletjes en koekjes, voor elke gelegenheid en voor elk seizoen: een frisse fruittaart voor een... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Appelstrudel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!