Kaneelrolletjes
- 16 stuks
- 100 min
- waardering 7,3
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 289 kcal
- 4 g eiwit
- 9 g vet
- 49 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 500 g bloem
- 1 blokje (42 g) gist, verkruimeld
- 60 g suiker
- 125-200 ml lauwwarme melk
- 100 g gesmolten boter of margarine
- om te bestrijken en te bestrooien
- 50 g zachte boter
- 250 g bruine suiker
- 1 theelepel kaneel
- voor het glazuur
- 100 g poedersuiker
- 5 druppels vanillearoma
- 1 eetlepel melk
Bereiden
Doe de bloem in een kom en maak hierin een kuiltje. Doe de verkruimelde gist, wat suiker en wat melk in het kuiltje, roer met wat bloem glad en laat in de oven op 50 °C ca. 20 minuten rijzen. Kneed dit voordeeg met de rest van de ingrediënten voor het deeg tot een gladde bal en laat opnieuw op 50 °C ca. 30 minuten rijzen.
Kneed het deeg nog even kort door. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van ca. 6 mm dikte, bestrijk met boter, bestrooi met suiker en kaneel en rol vanaf de lange kant op. Snijd de rol in 16 plakjes van ca. 3 cm breedte.
Leg de plakjes plat en dicht tegen elkaar op een bakplaat. Bak de kaneelrolletjes in 20 minuten goudgeel in de op 180-200 °C voorverwarmde oven.
Meng de ingrediënten voor het glazuur. Bestrijk de nog warme rolletjes meteen na het bakken met het glazuur.
Bron
Het recept 'Kaneelrolletjes' wordt je aangeboden door Miele