Kwarkbollen met rozijnen
- 12 stuks
- 40 min
- waardering 6,6
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 165 kcal
- 6 g eiwit
- 3 g vet
- 28 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g kwark
- 1 eetlepel olie
- 2 eieren
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 250 g bloem
- 150 g rozijnen
- om te bestrijken
- 3 eetlepels melk
- 2 eetlepels suiker
Bereiden
Meng de kwark, olie, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout. Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor, en kneed de rest erdoor. Meng tot slot de rozijnen erdoor.
Breng met 2 eetlepels op 2 bakplaten elk 6 porties deeg aan en bak per bakplaat 12-15 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven. Zorg voor voldoende onderlinge afstand, omdat de bollen rijzen.
Bestrijk na ca. 7 minuten baktijd de bollen met melk, bestrooi ze met suiker en bak ze goudgeel.
Bron
Het recept 'Kwarkbollen met rozijnen' wordt je aangeboden door Miele