Penne met gebakken pompoen en geitenkaas van Ainsley Harriott
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 grote boterpompoen
- 8 verse salieblaadjes, grof gehakt
- 1 grote teen knoflook, in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 2 eetlepels verse platte peterselie, gehakt
- 2 eetlepels fruitige olijfolie
- 400 g penne
- 75 g romige geitenkaas
- versgeraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C / gasstand 7.
Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in een braadslee. Voeg salie, knoflook zout en peper toe. Besprenkel met olijfolie en zet de braadslee ongeveer 40 minuten in de oven tot de pompoen aan de randen goudkleurig begint te worden. Voeg de walnoten toe en laat nog 10 minuten in de oven staan.
Meng in een kleine kom de peterselie met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet apart als dressing.
Breng intussen een grote pan water met wat zout aan de kook. Doe de penne erin en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan. Voeg het pompoenmengsel toe plus al het vocht uit de braadslee. Meng alles voorzichtig door elkaar en verdeel het over vier warme kommen. Verkruimel de geitenkaas erover, besprenkel met de peterselie-oliedressing en dien onmiddellijk op met een schaaltje Parmezaanse kaas ernaast.
Variatietip
'Voor de verandering kun je ook pijnboompitten of pecannoten gebruiken in plaats van walnoten, en neem eens gedraaide pasta (fusilli) of schelpvormpjes (conchiglie) in plaats van penne.' - Ainsley Harriott
Kookboek
Het recept 'Penne met gebakken pompoen en geitenkaas van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...
Feel-Good kookboek
Ainsley Harriott
Ainsley Harriott maakt van koken een feest en laat zien dat eten veel meer is dan brandstof voor je lichaam. Van het kopen van de ingrediënten tot het klaar... lees verder
© Uitgeverij Terra