Kruidige courgette gevuld met gehakt

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 400 g lamsgehakt
  • ½ bosje peterselie, heel fijngesneden
  • ½ bosje dille, heel fijngesneden
  • ¼ bosje koriander, heel fijngesneden
  • 1 eetlepel gedroogde munt (te koop bij Turkse of Marokkaanse winkels)
  • 1 eetlepel pittig paprikapoeder
  • 1 eetlepel +1 theelepel kaneel
  • ½ eetlepel gember
  • ½ eetlepel laos
  • 8 kleine, stevige lichtgroene courgettes (te koop bij Turkse of Marokkaanse winkels) of 2-3 grote courgettes
  • olijfolie
  • 1 tomaat, fijngesneden
  • 6 zoete witte uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

Bereiden

Kneed het lamsgehakt met de fijngesneden kruiden, munt, het paprikapoeder, 1 eetlepel kaneel, de gember en laos en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de steelaanzet van de courgettes en hol ze uit met behulp van een meloenboor of lange theelepel (bewaar het vruchtvlees om een snelle soep van te maken met ui, knoflook en tomaat). Vul de courgettes met het gehaktmengsel en druk stevig aan; doe ze zo vol mogelijk.

Verhit een flinke laag olijfolie in een grote, diepe pan en bak de tomaat, uien, knoflook, 1 theelepel kaneel, wat zout en peper ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg 300 ml water toe en leg de courgettes er in een enkele laag op. Leg het deksel op de pan en kook de courgettes op laag vuur in ca. 15 minuten gaar. Voeg tussentijds eventueel een scheutje heet water toe als het uimengsel te droog wordt.

Kookboek

Het recept 'Kruidige courgette gevuld met gehakt' is afkomstig uit het kookboek...

Bismilla Arabia

Nadia Zerouali & Merijn Tol

In 'Bismilla Arabia' proeven Nadia en Merijn in het Midden-Oosten de intrigerende smaken van het zuiden van Turkije, Palestina en Israël, in de Maghreb de verborgen... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (30 stemmen)

Gevulde courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • HeidiMooi gerecht, compliment.

    reageren

  • sylviaCourgette kun je tegenwoordig ook bij de supermarkt kopen.

    reageren

  • hennyMaar die kleine licht groene niet veel, wel bij Turkse en Marokaande winkels en die zijn veel lekkerder.

    reageren

  • LuusJe kunt ze ook makkelijk in de tuin zelf kweken... twee planten is genoeg. Wel op tijd plukken, anders worden ze giga groot!

    reageren

  • TonnieOp de markt zijn ze volop te koop.

    reageren

  • AnneliesOok heel leuk om hiervoor uitgeholde bol courgettes te gebruiken!

    reageren