Geroerbakte komkommer

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Chinees
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 2 theelepels plantaardige olie
  • 2 theelepel fijngesneden gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ theelepel kristalsuiker
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • ¼ theelepel sesamolie

Bereiden

Snijd de komkommers overlangs door en schraap de zaadlijsten met een lepel weg. Snijd elke helft in vier lange repen en snijd die repen in staafjes van ongeveer 4 cm lang.

Meng de komkommers met ½ theelepel zout in een grote kom en laat 10 minuten rusten. Spoel de staafjes komkommer dan grondig af, schud het teveel aan water eraf en dep droog met keukenpapier.

Verhit de plantaardige olie in een wok op hoog vuur en roerbak de gember en de knoflook tot ze heerlijk geuren. Voeg de komkommer toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de suiker en de chilivlokken toe. Roer goed. Schep de komkommer in één laag in een wok en schroei 30 seconden dicht. Roerbak enkele seconden, spreid de komkommer dan weer in één laag uit en laat opnieuw 30 seconden schroeien. Besprenkel de komkommer met 1 theelepel water en roerbak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur, roer er de sesamolie door en serveer.

Opmerking

'Als je nooit geroerbakte komkommer hebt gegeten, vind je het misschien een vreemd idee. Maar het buitengewone eraan is dat de komkommer tijdens het roerbakken de smaken van de andere ingrediënten gemakkelijk opneemt en een zijdezacht mondgevoel creëert. ' - Amy & Julie Zhang

Kookboek

Het recept 'Geroerbakte komkommer' is afkomstig uit het kookboek...

The Dumpling Sisters

Amy & Julie Zhang

The Dumpling Sisters, Amy en Julie Zhang, zijn opgegroeid in de rollende keuken van hun ouders, die wekelijks vanuit de auto op de markt hun Chinese familie... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Komkommer recept tips

Reacties op dit recept

  • BarbaraDe eerste komkommer gaat 1minuut in de wok, de andere komkommer wordt 30 sec dichtgeschroeit? Begrijp ik dat goed?

    reageren

  • redactie okoko recepten@Barbara: De komkommer wordt eerst in 1 laag 30 seconden dichtgeschroeid, daarna even geroerbakt en vervolgens nog een keer 30 seconden in 1 laag geschroeid, waarna de komkommer nog een minuut wordt geroerbakt.

    reageren

  • Monique Dat van de komkommer toevoegen klopt niet helemaal in het recept.

    reageren