Rodekool met appeltjes
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 rodekool van ca. 800 g
- 1 Silvo Kaneelstok
- 5 Silvo Kruidnagel Heel
- 2 Silvo Laurierblad
- 2 eetlepels azijn
- 2 kleine zoetzure appels, elk in 8 partjes
- 2 eetlepels suiker
- 25 g boter
- Silvo Zwarte peper
- 1 volle theelepel maïzena
Bereiden
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd hem in vieren en verwijder de harde stronk. Snijd of schaaf de kool in flinterdunne reepjes.
Breng in een pan de kool met 200 ml water, het kaneelstokje, kruidnagels, laurierblad, azijn en een snufje zout aan de kook. Kook de kool met de deksel op de pan in ca. 25 minuten zachtjes gaar. Schep af en toe om.
Schep de appel, suiker en boter door de kool en laat met het deksel schuin op de pan nog ca. 10 minuten zachtjes stoven.
Verwijder het kaneelstokje, de kruidnagels en het laurierblad en maal er naar smaak peper over.
Roer de maïzena en 1 eetlepel water door elkaar en bind daarmee het stoofvocht.
Bron
Het recept 'Rodekool met appeltjes' wordt je aangeboden door Silvo