Rodekool met appeltjes

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 rodekool van ca. 800 g
  • 1 Silvo Kaneelstok
  • 5 Silvo Kruidnagel Heel
  • 2 Silvo Laurierblad
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 kleine zoetzure appels, elk in 8 partjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 25 g boter
  • Silvo Zwarte peper
  • 1 volle theelepel maïzena

Bereiden

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd hem in vieren en verwijder de harde stronk. Snijd of schaaf de kool in flinterdunne reepjes.

Breng in een pan de kool met 200 ml water, het kaneelstokje, kruidnagels, laurierblad, azijn en een snufje zout aan de kook. Kook de kool met de deksel op de pan in ca. 25 minuten zachtjes gaar. Schep af en toe om.

Schep de appel, suiker en boter door de kool en laat met het deksel schuin op de pan nog ca. 10 minuten zachtjes stoven.

Verwijder het kaneelstokje, de kruidnagels en het laurierblad en maal er naar smaak peper over.

Roer de maïzena en 1 eetlepel water door elkaar en bind daarmee het stoofvocht.

Bron

Het recept 'Rodekool met appeltjes' wordt je aangeboden door Silvo

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Reacties op dit recept

  • P.J.200 ml water? Werkelijk! Wie heeft dit bedacht. Heb me eraan gehouden hoor, maar de hele boel verbrand. Bah, wat een slechte instructie.

    • Lianne200 ml, toch klopt dit. Nadat de rodekool gekookt heeft, moet je de resterende tijd op laag vuur de kool bereiden. Hierdoor krijg je smaakvolle rode kool, heerlijk!

    reageren