Penne al forno (penne uit de oven)
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 300 g penne
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui, grof gesnipperd
- 2 rode paprika's, in grove stukken
- 1 courgette, in grove stukken
- 1 aubergine, in stukken
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)
- 250 g rundergehakt
- 1 pak Heinz Tomato Frito (375 ml)
- 125 ml crème fraîche
- 100 g pecorino of belegen kaas, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een hapjespan of wok en roerbak de groenten met de knoflook, rode peper en Italiaanse kruiden in 6-8 minuten beetgaar.
Bak het gehakt (zonder extra vet) in een koekenpan al omscheppend rul.
Giet de penne af en meng de pasta met het gehakt, de tomato frito en crème fraîche door de groenten.
Verdeel de pasta met groenten in een grote lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Laat de pastaschotel in de oven in 25-30 minuten door en door heet worden en de kaas smelten.
Bron
Het recept 'Penne al forno (penne uit de oven)' wordt je aangeboden door Heinz