Penne al forno (penne uit de oven)

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 300 g penne
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 rode paprika's, in grove stukken
  • 1 courgette, in grove stukken
  • 1 aubergine, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)
  • 250 g rundergehakt
  • 1 pak Heinz Tomato Frito (375 ml)
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g pecorino of belegen kaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olijfolie in een hapjespan of wok en roerbak de groenten met de knoflook, rode peper en Italiaanse kruiden in 6-8 minuten beetgaar.

Bak het gehakt (zonder extra vet) in een koekenpan al omscheppend rul.

Giet de penne af en meng de pasta met het gehakt, de tomato frito en crème fraîche door de groenten.

Verdeel de pasta met groenten in een grote lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Laat de pastaschotel in de oven in 25-30 minuten door en door heet worden en de kaas smelten.

Bron

Het recept 'Penne al forno (penne uit de oven)' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (23 stemmen)

Reacties op dit recept

  • SaskiaCrème fraîche kan je weglaten of heel klein beetje gebruiken. Niet heel bijzonder, gewoon prima.

    reageren

  • gEen heerlijk gerecht om nog eens te maken, zo lekker.

    reageren

  • MathildaDe hoeveelheid is heel groot. Je kunt best een halve courgette of halve aubergine nemen. Zout en peper is weggelaten in het recept, dus proeven. Neem echt een heel grote ovenschaal, anders past het niet.

    reageren

  • KeesErg lekker recept. Zout hoeft niet, zwarte peper maakt het lekkerder.

    reageren

  • PietVervang het gehakt door een in plakjes gesneden salamiworst.

    reageren

  • JimJe kunt ook een zak Italiaanse groentemix nemen. Zit geen courgette in maar net zo lekker.

    reageren

  • MarioLekker recept, ik maak deze best vaak al pas ik het natuurlijk wel iets aan mijn smaak. Tip: voeg verse basilicum toe aan de saus!

    reageren