Rundvleessoep met paddenstoelen en madera

  • 10 personen
  • 220 min
  • waardering 7,1
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g schenkel met been
  • 1 Honig Kruidenbuiltje voor Tomatensoep
  • 1 pakje Honig Deense Rundvleessoep
  • 2 vleestomaten, ontveld en in stukjes
  • 100 g shiitakes, in reepjes
  • 100 g Honig Krulvermicelli Fijn
  • ½ theelepel tijm
  • scheutje madera of medium dry sherry
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Breng 2½ liter water met de schenkel en het kruidenbuiltje aan de kook en trek er in ca. 3 uur een geurige bouillon van.

Verwijder het kruidenbuiltje zodra de bouillon geurig genoeg is. Zeef de bouillon en snijd het schenkelvlees klein.

Breng de bouillon weer aan de kook en roer de inhoud van het zakje Deense Rundvleessoep met een garde erdoor. Voeg het vlees, de tomaten, shiitakes en vermicelli toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken.

Breng de soep op smaak met de tijm, madera en eventueel zout en peper en garneer de soep met het bieslook.

Bron

Het recept 'Rundvleessoep met paddenstoelen en madera' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!