Spaanse aardappeltortilla met chorizo
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Spaans
- Vlees
bevat per portie
- 460 kcal
- 15 g eiwit
- 38 g vet
- 27 g koolhydraten
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 100 g chorizo, in blokjes
- 2 uien, in ringen
- 600 g vastkokende aardappelen, in dunne plakjes
- 5 eieren
- 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de chorizoblokjes zachtjes knapperig bruin. Schep de chorizo op een bordje.
Leg de plakjes aardappel en de uienringen laag om laag in de pan. Bestrooi elke laag met zout en peper. Laat de aardappelen afgedekt op matig hoog vuur in ca. 8 minuten beetgaar worden, schep ze af en toe om.
Klop in een kom de eieren los en schep de chorizo, peterselie en het aardappelmengsel erdoor. Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit opnieuw 2 eetlepels olie.
Verdeel het eimengsel over de bodem en bak de onderkant in ca. 5 minuten op matig hoog vuur goudbruin. Keer de omelet op een deksel en laat de ongebakken kant in de pan glijden. Bak ook deze kant goudbruin. Snijd de tortilla in acht punten en serveer met een salade van veldsla.
Bron
Het recept 'Spaanse aardappeltortilla met chorizo' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: SosnaRadosna | Shutterstock.com