Spaanse aardappeltortilla met chorizo

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 460 kcal
  • 15 g eiwit
  • 38 g vet
  • 27 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 100 g chorizo, in blokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 600 g vastkokende aardappelen, in dunne plakjes
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de chorizoblokjes zachtjes knapperig bruin. Schep de chorizo op een bordje.

Leg de plakjes aardappel en de uienringen laag om laag in de pan. Bestrooi elke laag met zout en peper. Laat de aardappelen afgedekt op matig hoog vuur in ca. 8 minuten beetgaar worden, schep ze af en toe om.

Klop in een kom de eieren los en schep de chorizo, peterselie en het aardappelmengsel erdoor. Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit opnieuw 2 eetlepels olie.

Verdeel het eimengsel over de bodem en bak de onderkant in ca. 5 minuten op matig hoog vuur goudbruin. Keer de omelet op een deksel en laat de ongebakken kant in de pan glijden. Bak ook deze kant goudbruin. Snijd de tortilla in acht punten en serveer met een salade van veldsla.

Bron

Het recept 'Spaanse aardappeltortilla met chorizo' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: SosnaRadosna | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (49 stemmen)

Aardappeltortilla recept tips

Reacties op dit recept

  • WimExtra lekker als je de hoeveelheid chorizo wat verhoogt. Ik heb 'm met 200 gram gemaakt. Mocht het bakken in de koekenpan niet goed lukken (altijd lastig dat keren op een deksel), dan kun je de koekenpan ook even in (het midden van) de oven plaatsen (ca. 125 graden hete lucht of bovenwarmte).

    reageren

  • JudithTeentje knoflook zal het ook goed doen. Of wat zongedroogde tomaat in kleine stukjes erdoor. Voor de vegetariërs onder ons: wat dacht je van geitenkaas ipv chorizo? Of voor mensen die wel vis eten, maar geen vlees. Heerlijk met tonijn uit blik erdoor.

    reageren

  • WesselienHeerlijk. Ik heb het gecombineerd met een salade van botersla, komkommer en tomaat met (veel) knoflook en Japanse zoete rijstazijn. Top!

    reageren

  • catoOok tonijn uit blik of geitenkaas of stukjes gedroogde tomaten.

    reageren

  • leoIk keer de tortilla aan het eind op een grote snijplank ipv met een deksel omdat een snijplank veel gladder is en dus makkelijker!

    reageren

  • PhilipKeren met een pannenkoekenbord gaat prima, doe ik al jaren. Een klein gesneden rode paprika erbij heerlijk! enz. enz.

    reageren

  • DinyWat nóg makkelijker is: een tortilla pan. Dit zijn 2 koekenpannen van 24 cm, je haakt ze aan elkaar. Na 10 minuten omkeren en nog 5 minuten bakken en Voila!

    reageren