Ierse runderstoofpot
- 4 personen
- 150 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 700 g riblappen
- 2 theelepels paprikapoeder
- 3 eetlepels bloem
- 80 g boter
- 2 uien, grof gesneden
- 500 ml kalfsjus
- 500 ml Guinness
- 3 laurierblaadjes
- 3 takjes tijm
- 1 prei, in ringen
- 1 wortel, in blokjes van 1 cm
Bereiden
Snijd de riblappen in blokjes van 2½ x 2½ centimeter. Bestrooi het vlees met zwarte peper en het paprikapoeder en meng goed. Bestuif met de bloem en meng alles door elkaar.
Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze circa 1 minuut mee.
Blus af met de kalfsjus en de Guinness, voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat circa 1 uur zachtjes stoven.
Voeg de prei en de wortel toe en laat nog ongeveer 1½ uur stoven.
Breng de stoof op smaak met zwarte peper en zeezout. Lekker met pastinaakpuree.
Kookboek
Het recept 'Ierse runderstoofpot' is afkomstig uit het kookboek...
Vleesbijbel
Gertjan Kiers
Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert Gertjan Kiers je de kneepjes van het slagersvak en geeft hij zijn favoriete vleesrecepten... lees verder
© Carrera Uitgevers