Zoete aardappeltortilla met chorizo en boerenkool
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 50 g verse chorizo, in dikke plakken
- ½ rode ui, in halve ringen
- ½ zoete aardappel, geschild en in dunne plakjes
- 50 g boerenkool, in stukjes
- 3 eieren
- 50 g blauwschimmelkaas of zachte geitenkaas
- 1 handje verse kruiden
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo aan beide kanten zachtjes aan tot hij mooi bruin is. Haal uit de pan. Fruit in het overgebleven bakvet de uien ongeveer 3 minuten.
Doe de zoete aardappel erbij en bak 2 minuten mee. Leg de boerenkool op de zoete aardappel en doe het deksel op de pan. Laat 8 minuten zachtjes garen of tot de zoete aardappel beetgaar is.
Kluts de eieren met wat zeezout en peper. Schenk over de groente en leg de chorizo erop. Laat zachtjes bakken tot de tortilla gestold is. Verbrokkel de kaas en verdeel over de tortilla. Strooi de verse kruiden erover.
Kookboek
Het recept 'Zoete aardappeltortilla met chorizo en boerenkool' is afkomstig uit het kookboek...
Dafne likes kookboek
Dafne Schippers
'Dafne likes kookboek' staat vol met gezonde recepten, gemaakt van verse ingrediënten die snel op tafel staan en nog razend lekker zijn ook. Dafne geeft aan wat... lees verder
© Carrera Uitgevers