Gepofte aardappel van de barbecue
bereiden
Ingrediënten
- 1,5 kilo aardappelen, Nicola
- olijfolie
- 200 g crème fraîche
- 2 bosuien, gesneden
- knoflookzout (kant-en-klaar te koop)
Bereiden
Was de aardappelen onder een lopende kraan en pak ze per stuk met wat druppels olijfolie en zeezout in aluminiumfolie.
Laat de aardappelen 90 minuten garen in de barbecue (temperatuur 180 °C, hitte direct), verhoog de tijd als je barbecue geen deksel heeft, en draai de aardappelen dan ook af en toe om. Controleer met een satépen de garing.
Meng crème fraîche met bosui, grof gemalen peper en knoflookzout en laat minimaal een halfuur intrekken.
Serveer de gepofte aardappelen met de crème fraîche.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Gepofte aardappel van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Het complete BBQ boek
Julius Jaspers
Met 'Het complete BBQ boek' geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma