Gepofte aardappelen met Hollandse garnalen-roomkaas

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 8 waarderingen

Bevat per portie

170 kcal

Ingrediënten

  • 4 grote, liefst al wat oudere bloemige aardappelen
  • 50 g verse roomkaas
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel mierikswortelpasta
  • 150 g Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flinke laag koud water. Leg het deksel op de pan. Breng het water op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de aardappelen 10 minuten zachtjes koken.

Leg de aardappelen op 4 stukken aluminiumfolie, bestrooi ze met een beetje zout en pak ze stevig in. Leg ze direct midden in de hete oven tot ze gaar zijn (ca. 1 uur). Prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. De aardappelen zijn dan niet meer hard van binnen, maar nog wel stevig.

Roer de verse roomkaas los met de melk en de mierikswortelpasta. Voeg de garnalen, een snufje peper en de helft van het bieslook toe. Snijd de aardappelen in de folie bijna doormidden en schep de garnalen-roomkaas erin. Strooi de rest van het bieslook erover.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Gepofte aardappelen met Hollandse garnalen-roomkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Gepofte aardappelen tips