Gnocchi met vierkazensaus
bereiden
Ingrediënten
- 60 ml droge witte wijn
- 250 g mascarpone
- 120 g grof geraspte fontina
- 40 g grof geraspte Parmezaanse kaas
- 60 ml melk
- 625 g gnocchi
- 75 g gorgonzola, verkruimeld
Bereiden
Doe de wijn in een grote pan. Kook de wijn zonder deksel tot hij tot de helft is ingekookt. Zet het vuur lager. Voeg de mascarpone toe. Roer het geheel tot een glad mengsel. Voeg de fontina, Parmezaanse kaas en melk toe. Kook de saus al roerend tot de kazen gesmolten zijn en de saus een zachte consistentie heeft.
Kook intussen de gnocchi zonder deksel in een grote pan met kokend water tot ze boven komen drijven en net zacht zijn. Laat ze uitlekken.
Voeg de gnocchi en gorgonzola toe aan de saus. Meng het geheel voorzichtig.
Opmerking
Pasta met vierkazensaus is een van de verrukkelijkste (en machtigste!) van alle Italiaanse klassieke sauzen. In dit recept combineren we de saus met gnocchi, maar hij smaakt ook heerlijk bij fettuccine of tagliatelle.
Kookboek
Het recept 'Gnocchi met vierkazensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta
diverse auteurs
Pasta is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt en kan gebruikt worden in soepen, salades, hoofdgerechten en bijgerechten. Pasta is eenvoudig te bereiden en is... lees verder
© De Lantaarn