Patatas bravas met rancherosaus en aioli
bereiden
Ingrediënten
- 500 g vastkokende aardappelen
- 300 ml olijfolie
- 200 ml rancherossaus
- 100 ml aioli
- 4 eetlepels fijngehakte bieslook
- 1 jalapeƱo, fijngehakt
- 1 limoen, in vieren
Bereiden
Snijd de aardappelen in vieren en vervolgens in blokjes van 8 mm. Doe ze in een grote pan met zout water (zo zout dat je er nog net een slokje van kunt nemen) en laat koken tot ze in het midden zacht zijn, maar nog wel hun vorm behouden. Haal de pan van het vuur en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 135 °C, voeg dan de uitgelekte aardappels toe en bak 8 minuten. Haal ze er met een spatel uit en zet apart (je kunt de aardappelblokjes 3 dagen in de koelkast bewaren). Verwarm de olie tot 180 °C en frituur de aardappelblokjes 4 minuten. De blokjes zijn dan krokant aan de buitenkant en zacht vanbinnen.
Leg de patatas bravas op een serveerschaal en schenk de rancherossaus erover. Besprenkel met wat aioli, de bieslook en jalapeño en serveer met een scheutje limoensap.
Extra benodigd
Kookthermometer
Kookboek
Het recept 'Patatas bravas met rancherosaus en aioli' is afkomstig uit het kookboek...
breddos Tacos
Chris Whitney & Nud Dudhia
Met 'breddos Tacos' kun je nu zelf ook aan de slag en tover je de meest verrukkelijke taco's op tafel. 'breddos Tacos' geeft 75 taco- en tostadarecepten en bovendien... lees verder
© Good Cook