Mille-feuille aardbeientaart met chocolade
- 8 personen
- 70 min
- waardering 7,8
- Gebak
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade met minstens 70% cacao
- 9 vellen brickdeeg (dit deeg is iets dikker dan filodeeg)
- 50 hele aardbeien, in plakjes
- voor de geklopte crème
- 400 g mascarpone
- 200 g slagroom
- 100 g poedersuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taartvorm met bakpapier.
Laat de chocolade smelten in de magnetron of au bain-marie.
Leg een vel brickdeeg onderin de vorm. Neem een siliconen kwast en bestrijk het deeg met de gesmolten chocolade. Leg er een tweede vel brickdeeg op en bestrijk weer met wat chocolade. Leg er een derde vel brickdeeg op.
Bak ongeveer 15 minuten in de oven tot de vellen deeg licht krokant zijn. Laat afkoelen. Herhaal deze handelingen met de overgebleven vellen brickdeeg en de rest van gesmolten chocolade nog twee keer.
Bereid de crème: klop de mascarpone tot hij glad en romig is. Klop er dan beetje voor beetje de slagroom en suiker door. Meng goed.
Leg de eerste stapel vellen brickdeeg op een serveerschaal. Schep er de helft van de mascarpone-slagroomcrème op. Leg er de tweede stapel vellen brickdeeg op. Schep er de overgebleven crème over. Schik er de derde stapel vellen brickdeeg op.
Druk tegen de randen van de twee lagen crème van de taart zachtjes plakjes aardbei. Schik de overgebleven plakjes aardbei bovenop de taart. Dien meteen op.
Extra benodigd
Vorm van dezelfde doorsnee als de vellen deeg, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Mille-feuille aardbeientaart met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Happy happy!
Alisa Morov
Dromen van feesttaarten mag voor jong en oud. Probleemloos te maken gelaagde taarten, mooi versierde taarten, maxi charlottetaarten, speelse tiramisutaart... lees verder
© Good Cook