Baklava flapjes
bereiden
Ingrediënten
- 10 plakjes roomboter bladerdeeg
- 100 g rozijnen
- 100 ml appelsap
- 200 g gepelde, ongezouten pistachenootjes of hazelnoten, grof gehakt
- 2 volle eetlepels vloeibare honing
- 1 eetlepel citroensap
- snufje kaneel
- 50 g gesmolten boter
Bereiden
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng de rozijnen met het appelsap aan de kook en laat de rozijnen ca. 10 minuten zachtjes wellen tot het vocht verdampt is. Meng de noten en de honing, het citroensap en een snufje kaneel door de rozijnen.
Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal door en bestrijk de driehoekjes met gesmolten boter. Schep op elk driehoekje een flinke lepel van het notenmengsel en klap ze dubbel. Druk de randen goed dicht met een vork.
Leg de flapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze weer met boter. Bak de flapjes in de oven in ca. 15 minuten mooi goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm en strooi er eventueel poedersuiker over.
Extra benodigd
Bakpapier
Het recept 'Baklava flapjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Gulsina | Shutterstock.com