Broodstengels met Hawaïaans zwart lavazout
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 450 g bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel melk
- 3 theelepels gistkorrels
- ½ theelepel bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels olijfolie, voor het bestrijken
- 100 g Hawaïaans zwart lavazout
Voorbereiden
Doe voor het deeg de bloem in een keukenmachine. Meng in een glazen maatbeker 300 ml warm water met de olijfolie, melk, gist en suiker.
Giet bij draaiende motor de vloeistof in een straaltje bij de bloem. Draai tot je een bal deeg hebt. Dit duurt zo'n 3 minuten. Kneed het deeg 3 minuten op een met bloem bestoven werkvlak. Vorm het deeg tot een bal en leg die in een met olie ingevette kom. Dek af met een theedoek en laat op een warme plek rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 25 x 40 cm en ½ cm dik. Snijd het deeg in de lengte in repen van 1 cm breed. Vouw de repen doormidden en rol het deeg met je handen tot broodstengels van 25 cm lang.
Leg de broodstengels op anti-aanbak bakplaten. Bestrijk met olijfolie en strooi er Hawaïaans zwart lava zeezout over. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de stengels om en bak ze in nog 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een draadrooster.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Broodstengels met Hawaïaans zwart lavazout' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met zout
Valerie Aikman-Smith
Geniet van alle verschillende smaken van soorten zout uit alle delen van de wereld met recepten voor voorafjes, hoofdgerechten, bijgerechten, drankjes en... lees verder
© Good Cook