Amandelcake
bereiden
Ingrediënten
- boter om in te vetten
- amandelschilfers
- 60 g boter, op kamertemperatuur
- 250 g suiker
- 197 g eieren
- 110 g bloem
- 85 g amandelpoeder
- 3,5 g bakpoeder
- 1,3 g zout
- 100 g room
Bereiden
Begin met de bakvormen in te vetten met boter en strooi er dan amandelschilfers in. Keer de bakvorm om zodat de overtollige schilfers eruit vallen.
Klop de boter en de suiker tot een zachte massa, voeg de eieren een voor een toe en klop het beslag los. Meng er de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder en het zout onder. Giet tot slot de room erbij en laat nog een minuutje kloppen tot je een glad beslag hebt.
Bak de cake gedurende ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Extra benodigd
Tulbandvormpjes
Opmerking
Deze cake kan je perfect met je kindjes maken! Ik maak hem vaak met mijn zoontje. Hij zit dan in z'n pyjamaatje naast me op het aanrecht mee in de potten te roeren en eieren te breken. Of het efficiƫnt werken is, laat ik in het midden, maar als ik zie hoe nuttig hij zich op zulke momenten voelt, maakt me dat heel gelukkig.
Kookboek
Het recept 'Amandelcake' is afkomstig uit het kookboek...
Sweet table
Sarah Renson
Sarah Renson is een merk dat staat voor puur, ambachtelijk, eerlijk en no-nonsense. In 'Sweet table' vind je 65 van haar heerlijke, ongekunstelde taarten, koekjes, ijs en desserts met herkenbare smaken en een eigen twist
... lees verder © Uitgeverij Lannoo