Arretjescake met chocolade, kersen en pistachenoten

8 porties
bereiden
wachten

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g gezouten roomboter
  • 200 g pure chocolade (minimaal 70% cacao), grof gehakt
  • 70 g golden syrup of ahornsiroop
  • 200 g digestives, in grove stukjes
  • 200 g gekonfijte kersen, gehalveerd
  • 100 g gepelde pistachenoten, in grove stukken

Bereiden

Laat in een grote pan op laag vuur al roerend de boter, chocolade en golden syrup smelten tot er geen klontjes meer zijn. Draai het vuur uit.

Bewaar een volle eetlepel van de stukjes digestives, gekonfijte kersen en pistachenoten voor de decoratie en roer de rest door het chocolademengsel in de pan. Schenk het in een met bakpapier beklede bakvorm van 26,5 x 19 cm.

Zet in de koelkast en bestrooi de bovenkant na een uur met de achtergehouden digestives, gekonfijte kersen en pistachenoten.

Zet terug in de koelkast en laat nog 2 uur opstijven voor je de arretjescake in blokken snijdt en opdient.

Extra benodigd

Bakpapier, bakvorm van 26,5 x 19 cm

Opmerking

Deze arretjescake is een koningin waardig. Hij bevat al mijn favoriete ingrediƫnten: gekonfijte kersen, chocolade, pistachenoten en golden syrup.

Kookboek

Het recept 'Arretjescake met chocolade, kersen en pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...

De zoete bakplaat

Laat de oven het werk doen - ook voor de lekkerste zoete baksels, toetjes en desserts. In 'De zoete bakplaat' van bestsellerauteur en koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer vind je de heerlijkste recepten voor cakes, muffins, taarten, koekjes en brownies

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Cake tips