Courgettecake met pecannoten en rozijnen
bereiden
Ingrediënten
- boter, om in te vetten
- 120 ml zonnebloemolie
- 175 g lichtbruine basterdsuiker
- ½ sinaasappel, rasp
- ¼ theelepel zout
- 2 eieren
- 200 g courgette, geraspt
- 200 g bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 100 g blanke rozijnen
- 75 g pecannoten, grof gehakt
- voor het glazuur
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 125 g poedersuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een langwerpige cakevorm van 25 cm in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Doe de zonnebloemolie, lichtbruine basterdsuiker, sinaasappelrasp en het zout in een kom en klop dit enkele minuten luchtig op. Voeg beide eieren toe en klop het mengsel nog kort door. Spatel de geraspte courgette, de bloem, het bakpoeder en de kaneel door het mengsel. Roer als laatste de rozijnen en gehakte pecannoten door het beslag. Schep het in de vorm, strijk het glad en bak de cake in 55-65 minuten gaar.
Laat de cake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.
Meng de yoghurt met de poedersuiker tot een glad glazuur en bestrijk de afgekoelde cake hiermee.
Extra benodigd
Langwerpige cakevorm van 25 cm, bakpapier
Opmerking
'Courgette is een bijzonder ingrediënt voor in een zoete cake, maar dat het kan - en bovendien ook nog heel lekker is - bewijst dit recept!' - Rutger van den Broek
Kookboek
Het recept 'Courgettecake met pecannoten en rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...
Masterclass Cakes
Rutger van den Broek
In 'Masterclass Cakes' laat Rutger van den Broek aan de hand van 40 recepten zien dat je met cake oneindig kunt variëren: van tijdloze klassiekers als bitterkoekjescake en marmercake tot fruitige recepten als frisse citroencake en olijfoliecake met mandarijn
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld