Dadelcake met karamel met gezouten boter
bereiden
Ingrediënten
- 250 g boter
- 250 g lichtbruine basterdsuiker, plus een beetje extra
- 10 ontpitte dadels, in grote stukjes
- 3 eieren
- 10 g bakpoeder
- 50 g amandelmeel
- 200 g tarwebloem
- 1 dopje rozenwater
- voor de karamel met gezouten boter
- 100 g suiker
- 150 g gezouten boter
- 200 ml slagroom
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 170 °C elektrisch of 150 °C hetelucht.
Laat 50 g boter smelten in een koekenpan, voeg er 50 g bruine basterdsuiker en de dadels aan toe en laat 10 minuten op laag vuur karamelliseren. Verwarm in een andere pan de slagroom (niet koken). Zet opzij.
Laat de rest van de boter smelten. Klop de eieren en de rest van de basterdsuiker in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Meng in een andere kom het bakpoeder, amandelmeel en de tarwebloem, en doe dit bij het eiermengsel. Meng alles goed en voeg het rozenwater en de gekaramelliseerde dadels toe.
Vet een cakevorm in met boter en bestrooi hem met suiker. Schenk het beslag in de vorm en zet hem 40 minuten in de oven.
Maak de karamel met gezouten boter. Laat de suiker met een beetje water op laag vuur smelten in een koekenpan. Voeg zodra de suiker bruin wordt de boter en warme slagroom toe, meng en laat het mengsel 10 minuten inkoken op laag vuur.
Serveer de cake met de warme karamel.
Extra benodigd
Cakevorm
Kookboek
Het recept 'Dadelcake met karamel met gezouten boter' is afkomstig uit het kookboek...
Shoukran
Abdel Alaoui
In 'Shoukran' van Abdel Alaoui vind je de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie, zodat je iedere dag samen kunt genieten van heerlijke gerechten vol kleur en smaak. Met de 100 recepten die dit kookboek rijk is
... lees verder © Uitgeverij BechtCake tips
Reacties op dit recept
- Margo Heerlijk en lekker met rozenwater