Honingcake
bereiden
Ingrediënten
- 4 eieren
- 5 eetlepels vloeibare honing
- 150 g geschaafde amandelen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C (170 °C hetelucht). Vet de cakevorm in en bekleed hem met bakpapier.
Scheid de eieren en klop de eiwitten op tot stijve pieken. Klop de eigelen met 4 eetlepels honing ook op.
Hak 125 g geschaafde amandelen in de blender fijn. Leg de overgebleven 25 gram op een bakplaat en rooster die zo'n 5 tot 10 minuten in de oven terwijl die warm wordt. Hou het amandelschaafsel wel in de gaten; het bruint heel snel.
Meng de gemalen amandelen met het eigeelmengsel en schep er dan langzaam met een metalen lepel het eiwit door. Roer niet te veel, dan blijft de massa luchtig.
Doe het mengsel in de cakevorm en bak het ongeveer 25 minuten. Zet de laatste 10 minuten de oven zo'n 10 graden lager.
Laat de cake volledig koud worden in de vorm en zet hem dan op een rooster. Druppel de laatste eetlepel honing over de cake en strooi daar dan de geroosterde amandelen over.
Je kunt de cake 1 tot 2 dagen bewaren in een luchtdichte doos, als dat je lukt tenminste.
Extra benodigd
Ronde cakevorm (Ø 20 cm), bakpapier, blender
Opmerking
'Deze eenvoudige cake is compact, nat en stroperig. Je gebruikt amandelmeel in plaats van bloem, waardoor je een overdadige, licht geroosterde smaak krijgt. De opgeklopte eiwitten zorgen dat de cake rijst.' - Sarah Rainey
Kookboek
Het recept 'Honingcake' is afkomstig uit het kookboek...
3 ingrediënten bakboek
Sarah Rainey
Het '3 ingrediënten bakboek' maakt lekker bakken gemakkelijker dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Het bevat meer dan 100 snelle, makkelijke en zeer smaakvolle recepten. Taarten, koekjes, brood, desserts, hartige lekkernijen en ijskoude
... lees verder © Spectrum