Kardemomcake met sinaasappel
bereiden
Ingrediënten
- 100 g kokosolie, gesmolten
- 75 g sinaasappelsap
- 80 g kokosroom
- 165 g amandelmelk
- 2 theelepels appelciderazijn
- 130 g kokosbloesemsuiker
- ½ eetlepel gemalen kardemom
- 245 g glutenvrije bloem
- 160 g amandelmeel
- 2 theelepels baking soda
- 1/8 theelepel zout
- geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
- voor de decoratie
- 10 g geschaafde amandelen
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 175 °C hetelucht of 195 °C elektrisch. Vet een cakevorm in met kokosolie en bekleed met bakpapier.
Meng in een kom de eerste 6 ingrediënten (kokosolie tot en met kokosbloesemsuiker) met een garde.
Roer in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar.
Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel in de kom en meng tot een samenhangend geheel.
Giet het mengsel in de cakevorm, bestrooi met de geschaafde amandelen en zet 40 minuten in de oven.
Laat de cake volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Extra benodigd
Cakevorm (25 x 10 cm), bakpapier
Opmerking
Het is je misschien al opgevallen: de combinatie van sinaasappel en kardemom is een ware hit in onze bakkerij. Het frisse van de sinaasappel en het kruidige van de kardemom combineren perfect met elkaar.
Kookboek
Het recept 'Kardemomcake met sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...
Zoet zonder suiker
Kim Sue Palm
In 'Zoet zonder suiker' bewijst Kim Sue Palm dat zoet net zo lekker kan zijn zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. In dit prachtige bakboek vind je de recepten voor haar welbekende vierkante bites en andere zoete lekkernijen
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Ileenja Marina