Kleine hazelnootcake met speculaas
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 5 speculaasjes
- 70 g boter
- 1 ei + 1 eidooier
- 100 g zeer fijne poedersuiker
- 80 g gemalen hazelnoten
- 6 eetlepels slagroom
- 50 g grof gehakte hazelnoten
- bloem voor het bestuiven
- voor de speculaasvulling
- 50 g melkchocolade
- 15 g halfgezouten boter
- 2 eetlepels slagroom
- 1 speculaasje
Bereiden
Maak de kleine cakes. Maal de speculaasjes in de keukenmachine tot poeder. Smelt de boter in de magnetron. Meng de eieren, de poedersuiker, de gemalen hazelnoten en de speculaasjes door elkaar. Roer de room, de gesmolten boter en vervolgens de gehakte hazelnoten erdoor. Zet het beslag koel weg.
Smelt voor de vulling de chocolade au bain-marie met de boter en de slagroom, voeg het verbrokkelde speculaasje toe. Giet de chocoladevulling in een siliconenvorm met kleine halve bolletjes, laat 1 uur invriezen.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Beboter 4 steekvormpjes, bestuif ze met bloem (of bekleed ze met bakpapier) en zet ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul ze voor tweederde met beslag en leg een bolletje speculaasvulling in het midden van elk cakeje. Zet in de oven en bak ze 7 à 8 minuten.
Extra benodigd
Keukenmachine, siliconenvorm met kleine halve bolletjes, 4 steekvormpjes, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Kleine hazelnootcake met speculaas' is afkomstig uit het kookboek...
Kleine cakes met zachte vulling
Paul Simon
Kleine cakes met een zachte vulling van zwarte kersen, frambozen, mango, sinaasappel of bessen voor een fruitige touch. En niet te vergeten de klassieker: met... lees verder
© Uitgeverij Becht