Kleine sinaasappelcake met Grand Marnier
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 eieren
- 125 g suiker
- 125 g boter
- 75 g bloem + extra voor het bestuiven
- ½ zakje bakpoeder
- 50 g middelfijne griesmeel
- geraspte schil en sap van ½ sinaasappel
- voor de siroop
- 1 onbespoten sinaasappel
- 50 g bruine suiker
- 50 ml Grand Marnier
- voor de Grand Marnier vulling
- 75 g witte chocolade
- 50 ml Grand Marnier
Bereiden
Smelt voor de vulling de witte chocolade in een lauwwarme au bain-marie met de Grand Marnier. Roer door elkaar. Giet de chocoladevulling in een siliconenvorm met kleine halve bolletjes, laat 1 uur invriezen.
Maak intussen de kleine cakes. Klop de eieren met de suiker tot een wit mengsel. Smelt de boter in de magnetron.
Meng de bloem, het bakpoeder en het griesmeel door elkaar, voeg de gesmolten boter en het ei-suikermengsel toe. Voeg het sap en de rasp van de ½ sinaasappel toe en zet het mengsel koud weg.
Pers voor de siroop de sinaasappel uit. Meng de bruine suiker en de Grand Marnier erdoor en laat 5 minuten koken.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Beboter 6 vormpjes, bestuif ze met bloem en doe er een papieren vormpje in. Vul ze voor tweederde met beslag. Leg een bolletje Grand Marniervulling in het midden van elk cakeje en druk lichtjes aan. Zet in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten.
Extra benodigd
Siliconenvorm met kleine halve bolletjes, 6 kleine cakevormpjes
Variatietip
Varieer naar hartenlust met nieuwe combinaties van citrusvruchten en drankjes waar je zo vrolijk van wordt, bijvoorbeeld grapefruit met amaretto, citroen met limoncello...
Kookboek
Het recept 'Kleine sinaasappelcake met Grand Marnier' is afkomstig uit het kookboek...
Kleine cakes met zachte vulling
Paul Simon
Kleine cakes met een zachte vulling van zwarte kersen, frambozen, mango, sinaasappel of bessen voor een fruitige touch. En niet te vergeten de klassieker: met... lees verder
© Uitgeverij Becht