Marmercake met gembersiroop
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 100 g verse gember, fijngeraspt
- 150 g suiker
- 200 g zachte boter
- 50 g poedersuiker
- 4 eieren
- 350 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 250 ml volle room
- 2 eetlepels cacaopoeder
Voorbereiden
Breng de gember met de suiker en 200 ml water aan de kook. Laat de siroop een nacht trekken en giet hem dan door een fijne zeef.
Bereiden
Klop de boter met een snufje zout en de poedersuiker schuimig. Roer een voor een de eieren erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het bij de schuimige boter. Spatel de room en 3 eetlepels gembersiroop erdoor.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Doe de helft van het beslag in een aparte kom en roer de cacao door.
Schep beide kleuren deeg om en om in de met bakpapier beklede cakevorm. Bak de cake ca. 60 minuten.
Haal de cake uit de oven en laat hem iets afkoelen. Verwarm de rest van de gembersiroop en giet steeds een beetje over de cake.
Extra benodigd
Fijne zeef, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Marmercake met gembersiroop' is afkomstig uit het kookboek...
Gember
Wolfgang Hübner & Michael Wissing
Gember is niet alleen gezond, de smaak is ook goed. Hoe geraffineerd gember wordt toege-past in onze westerse keuken tonen de 60 smakelijke, gemakkelijk zelf te... lees verder
© De Lantaarn