Mini amandelcakejes met bosbessen en citroen
bereiden
Ingrediënten
- 125 g boter
- 150 g poedersuiker
- 50 g fijngemalen amandelen
- 50 g bloem
- 1 citroen
- 125 g eiwitten (ca. 4 kleine eieren)
- 100 g bosbessen (verse of uit de diepvries)
Bereiden
Verhit de boter op matig vuur tot hij gesmolten en lichtbruin is. Passeer de boter door een fijne zeef en laat hem afkoelen tot hij lauw is.
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Zeef de poedersuiker met de gemalen amandelen en de bloem. Voeg de geraspte schil van de citroen en het sap van een kwart citroen toe.
Klop met een elektrische handmixer geleidelijk de eiwitten door de gezeefde, droge ingrediënten. Voeg al kloppend met de handmixer de afgekoelde, gesmolten boter toe. Stop met kloppen zodra de boter er goed door gemengd is.
Zet de papieren vormpjes op een bakplaat. Doe het beslag in een spuitzak en vul er de vormpjes tot bijna aan de rand mee. Vul ze anders met een lepel. Verdeel de bosbessen over de amandelcakejes (je hoeft bevroren bosbessen als je die gebruikt niet van tevoren te laten ontdooien).
Bak ca. 10-12 minuten in de oven. De amandelcakejes zijn gaar wanneer ze mooi goudbruin zijn. Laat de cakejes 5 minuten in de vormpjes afkoelen voor je ze uit de vormpjes stort en verder op een draadrooster laat afkoelen.
Extra benodigd
Mixer, 40 papieren bakvormpjes
Kookboek
Het recept 'Mini amandelcakejes met bosbessen en citroen' is afkomstig uit het kookboek...
Mini tulbandjes & amandelcakejes
Orathay Souksisavanh
Geen fijnere traktatie bij een kopje koffie of kopje thee dan een mini tulbandje of amandelcakeje. En dit kookboek staat vol heerlijke keuzes. Wat te... lees verder
© Good Cook