Perencake met gember en pecannoten
bereiden
Ingrediënten
- voor de cake
- 150 g boter, op kamertemperatuur
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- ¼ theelepel zout
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 175 g bloem
- 1½ theelepel bakpoeder
- verder nodig
- boter, om in te vetten
- 2 peren, geschild en in stukjes
- 4-6 bolletjes stemgember, in kleine stukjes
- 50 g pecannoten, grof gehakt
- 2 eetlepels vloeibare honing
- poedersuiker, om te bestuiven
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Vet een vierkante vorm van 20 cm in en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en mix deze tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en klop dit nog kort door. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Meng de stukjes peer, de stukjes gember, de gehakte pecannoten en de honing in een andere kom door elkaar en verdeel dit mengsel over het cakebeslag.
Bak de cake in 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen in de vorm en bestuif hem vervolgens licht met poedersuiker.
Extra benodigd
Vierkante bakvorm (20 x 20 cm), bakpapier
Kookboek
Het recept 'Perencake met gember en pecannoten' is afkomstig uit het kookboek...
Bakbijbel - Rutger bakt van A tot Z
Rutger van den Broek
'Bakbijbel' biedt meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot ultieme brownies... lees verder
© Carrera