Vegan wortelcake met pecannoten
bereiden
Ingrediënten
- 330 g tarwebloem (T45)
- 250 g rietsuiker
- 9 g bakpoeder
- 8 g baksoda
- 5 g zout
- 6 g kaneel
- 180 ml water
- 17 g plantaardige melk
- 125 g zonnebloemolie
- 280 g wortel, geraspt
- 100 g plantaardige roomkaas
- 30 g pecannoten
Bereiden
Meng in de kom van een keukenmachine met platte menghaak de tarwebloem, rietsuiker, het bakpoeder, de baksoda, het zout en de kaneel. Voeg geleidelijk het water, de plantaardige melk en zonnebloemolie toe en blijf mengen. Roer er als het mengsel mooi homogeen is de geraspte wortels door.
Verhit de oven tot 160 °C (heteluchtoven). Giet het beslag tot drie kwart in een ingevette cakevorm van 10 x 30 cm.
Zet de cake 14 minuten in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 140 °C en bak de cake nog 40 minuten.
Neem de cake uit de oven, haal hem uit de vorm en leg hem op een taartrooster. Bestrijk de cake met behulp van een (geknikte) spatel met de plantaardige roomkaas. Verdeel daar de pecannoten over.
Extra benodigd
Keukenmachine, cakevorm (10 x 30 cm)
Kookboek
Het recept 'Vegan wortelcake met pecannoten' is afkomstig uit het kookboek...
Van de vegan bakker
Rodolphe Landemaine
Brood, gebak, taart, koekjes en meer: meesterbakker Rodolphe Landemaine laat zien hoe je de allerlekkerste broodrecepten en zoete bakklassiekers kan transformeren naar de vegan variant zonder aan smaak in te boeten. Stap voor stap in beeld gebracht
... lees verder © Good Cook