Kleine chocoladecake van melkchocolade
- 4 kleine cakes
- 20 min
- waardering 8
- Gebak
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 eieren
- 80 g suiker
- 1 eetlepel bloem
- 150 g melkchocolade
- 40 g boter
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Beboter 4 steekvormpjes, bekleed ze met bakpapier en zet ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de eieren en de suiker door elkaar en klop tot een wit mengsel. Voeg al kloppend de gezeefde bloem toe.
Smelt de melkchocolade met de boter au bain-marie.
Roer de chocolade en het ei-suiker-bloemmengsel tot een mooi glad beslag.
Vul de steekvormpjes met melkchocoladebeslag, zet in de oven en bak ze 6 à 7 minuten. De kleine cakes moeten heel zacht aanvoelen. Haal uit de vormpjes en dien direct op.
Extra benodigd
4 steekvormpjes, bakpapier
Opmerking
Het hangt van de baktijd af of de vulling meer of wat minder vloeibaar is.
Kookboek
Het recept 'Kleine chocoladecake van melkchocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Kleine cakes met zachte vulling
Paul Simon
Kleine cakes met een zachte vulling van zwarte kersen, frambozen, mango, sinaasappel of bessen voor een fruitige touch. En niet te vergeten de klassieker: met... lees verder
© Uitgeverij Becht