Havermoutkoekjes
bereiden
Ingrediënten
- 100 g roomboter
- 30 g rietsuiker
- 2 eetlepels golden syrup of (suiker)stroop
- 225 g havervlokken of havermout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt in een ruime pan de boter op laag vuur. Roer met een houten lepel de suiker en de syrup of stroop erdoor en laat beide oplossen in de warme boter.
Meng ½ theelepel zout door de havervlokken. Roer de havervlokken door het botermengsel; zorg dat alle havervlokken ermee bedekt zijn.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over een beboterde rechthoekige ovenschaal. Druk het met de houten lepel stevig aan tot een vlakke koek. Schuif de schaal op een rooster in het midden van de oven en bak de haverkoek in 15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de laag) lichtbruin.
Neem de schaal uit de oven en snijd de nog warme koek in 12 repen. Laat de stukken in de schaal verder afkoelen, pas dan wordt de koek stevig.
Tip
Golden syrup is in goedgesorteerde supermarkten of natuurvoedingswinkels wel te koop. Het is een rietsuikersiroop, te vervangen door gewone suikerstroop en eventueel appelstroop.
Kookboek
Het recept 'Havermoutkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...
Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 (paperback)
Mirjam van der Rijst & Marcel van Driel
'Kookboek voor meisjes van 8 tot 88' is een opvallende verzameling van portretten en recepten van vrouwen die... lees verder
© Mo'Media. Beeld: Marcel van DrielHavermoutkoekjes tips
Reacties op dit recept
- Ineke Heerlijke havermoutkoekjes, wil ze ook proberen te bakken met zuidvruchten!