Smeuïge kaastaart met tomaten
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
278 kcal
8 g eiwit
17 g vet
24 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g bloem, plus extra om te bestuiven
- 100 g koude boter, in blokjes
- 50 g belegen kaas, geraspt
- klein bosje basilicum, blaadjes grof gehakt
- 175 g hüttenkäse
- 8 rijpe tomaten, in dunne plakjes
- beetje olijfolie, om te besprenkelen en voor de garnering
- handvol gemengde zachte kruiden (bijv. kervel, munt en platte peterselie), voor de garnering
Voorbereiden
Meng de bloem met ½ theelepel zout en de boter in de keukenmachine tot een grof mengsel. Roer twee derde van de kaas en daarna 100 ml koud water erdoor. Kneed tot een deeg en leg 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een rechthoek en vouw de randen 3 keer naar het midden. Leg het deeg 10 minuten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Meng het basilicum, de rest van de kaas, hüttenkäse en peper en zout in een kom.
Rol het deeg uit en snijd een cirkel ter grootte van een bord uit. Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat. Prik gaatjes in het deeg en bak 15 minuten. Laat iets afkoelen en besmeer de bodem tot bijna de rand met het kaasmengsel. Leg de tomaten er dakpansgewijs op.
Bestrooi de taart met zout en peper en bak 15 minuten. Verlaag de temperatuur naar 150 °C en bak nog 40 minuten. Garneer de kaastaart met kruiden.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Smeuïge kaastaart met tomaten' is afkomstig uit het kookboek...
Budgetgerechten
diverse auteurs
Lekker hoeft niet duur te zijn. Dit kookboek staat vol met recepten die dat bewijzen: koken met kliekjes, 'zuinige soepen', voordelige familiemaaltijden en lunches
... lees verder © Uitgeverij Terra