Bramentaart
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 250 g bloem
- 125 g koude boter
- 2 eierdooiers
- voor de vulling
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel suiker
- 2 bakjes braambessen
- suiker naar smaak
Voorbereiden
Zeef de bloem samen met een snufje zout in een ronde kom. Snijd de koude boter in stukjes en meng ze heel snel met de vingertoppen door de bloem tot je een kruimelige massa hebt.
Voeg nu de eierdooiers en 4 eetlepels water toe en kneed snel tot een bol. Verpak het deeg in een vel plasticfolie en laat het minstens ½ uur rusten op een koele plek of in de ijskast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Beboter en bebloem de taartvorm. Rol het deeg uit en schik het in de taartvorm.
Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de ongebakken taartbodem met een blindbakvulling (bv droge rijst of droge bonen). Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en zet nog 5 minuten in de oven. Laat de taartbodem afkoelen.
Bestrooi de taartbodem met een mengsel van bloem en suiker. Verdeel de braambessen over de taartbodem en bestrooi met suiker naar smaak.
Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakpapier, blindbakvulling, taartvorm (Ø 20 cm)
Kookboek
Het recept 'Bramentaart' is afkomstig uit het kookboek...
Het gezellige taartenboek
Livia Claessen
In 'Het gezelllige taartenboek' staan meer dan 80 originele taarten, tarteletjes en koekjes, voor elke gelegenheid en voor elk seizoen: een frisse fruittaart voor een... lees verder
© Standaard UitgeverijTaart tips
Reacties op dit recept
-
Loes
Mijne heren,Langs deze weg dan maar een klacht. Ik weet niet anders hoe ik U moet bereiken. Als ik naar mijn kookboek wil om een recept in te kijken staat er vaak wachtwoord vergeten. Vraag ik dan mijn wachtwoord op dan krijg ik hetzelfde als wat ik reeds invoerde. Hoe kan dat???
Met vriedelijke groet .Loes. -
D
Hallo, ik heb dit recept gemaakt, exact zoals het er staat... met extra suiker zelfs. Maar t is echt een smaakloze deegbodem met een beetje jam erop geworden... zonde van mijn bramen en mijn tijd, echt een smaakloos recept... jammer.
- B. Helaas te laat deze reactie gelezen, want de taart was inderdaad compleet smakeloos. Zonde van de tijd en ingrediënten.
- D Hier hetzelfde. Ik bak niet zo vaak dus ik kwam er achter dat er totaal ook geen rijsmiddel bij het deeg gaat. Ook de verhoudingen zijn niet goed aangegeven zoals 2 bakjes bramen, dat kan toch van alles zijn. Helaas een dikke nee dus.