Mini tulbandjes met appel en kaneel
- 20 stuks
- 75 min
- waardering 7,7
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 ml volle melk
- 25 g + 15 g boter
- 1 vanillestokje
- 50 g bloem
- 125 g suiker
- 1 ei + 1 dooier
- 30 ml bruine rum of calvados
- 1 Goudrenetappel of een andere moesappel met rinse smaak (150 g)
- 1 theelepel kaneelpoeder
Voorbereiden
Breng de melk met 25 g boter en het in de lengte doormidden gesneden en uitgeschraapte vanillestokje aan de kook. Laat het mengsel lauw worden.
Meng in een kom de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in het midden. Doe er het hele ei, de dooier en de rum of calvados in. Klop alles stevig met een garde.
Giet er het gezeefde melkmengsel bij. Klop opnieuw stevig met een garde tot een glad beslag zonder klonten, net als een pannenkoekenbeslag. Giet het beslag in een fles en laat het een nacht in de koelkast rusten.
Bereiden
Verwarm de volgende dag de oven voor op 210 °C.
Schil de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Verhit 15 g boter in een koekenpan. Bak er de blokjes appel met het kaneelpoeder rondom goudgeel in.
Neem de fles beslag uit de koelkast en schud hem om het beslag goed te mengen. Zet de siliconen bakvorm op een bakplaat. Doe de blokjes appel in de holtes van de vorm. Giet er het beslag over en vul tot op 5 mm onder de rand.
Bak de tulbandjes 40-45 minuten in de oven. Laat ze 5 tot 10 minuten langer bakken als je ze meer gekarameliseerd wilt hebben.
Stort de nog warme tulbandjes uit de vorm en laat ze afkoelen op een draadrooster. Serveer ze nog dezelfde dag op kamertemperatuur.
Extra benodigd
Siliconen bakvorm
Kookboek
Het recept 'Mini tulbandjes met appel en kaneel' is afkomstig uit het kookboek...
Mini tulbandjes & amandelcakejes
Orathay Souksisavanh
Geen fijnere traktatie bij een kopje koffie of kopje thee dan een mini tulbandje of amandelcakeje. En dit kookboek staat vol heerlijke keuzes. Wat te... lees verder
© Good Cook