Simpele kaastosti
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote sneden witbrood
- ongezouten, zachte boter
- 300 g gemengde, geraspte milde kaas, bijvoorbeeld milde cheddar, gruyère of Goudse kaas
Bereiden
Besmeer elk van de sneden brood aan één kant met boter en leg ze op een schoon werkvlak of een snijplank, met de beboterde kant onder.
Je kunt de tosti's bij voorkeur al in een grote koekenpan met antiaanbaklaag leggen voordat je de pan gaat verhitten. Begin met twee sneden brood in de pan te leggen met de beboterde kant onder. Als je pan niet groot genoeg is voor twee sneden, bak je één tosti per keer. Strooi over elk van beide sneden de helft van de geraspte kaas. Zorg dat er niet te veel kaas op de bodem van de pan terechtkomt. Leg de resterende sneden brood op de kaas, met de beboterde kant boven en druk licht aan.
Zet het vuur op matig en laat de tosti's gedurende 3-4 minuten bakken. Keer ze voorzichtig met een spatel om en laat de andere kant gedurende 2-3 minuten bakken totdat de tosti's goudbruin zijn en de kaas zichtbaar is gesmolten.
Haal de tosti's uit de pan en snijd ze diagonaal in tweeën. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert en doop ze naar hartenlust in een kom lekkere, hete tomatensoep.
Kookboek
Het recept 'Simpele kaastosti' is afkomstig uit het kookboek...
Tosti's en andere gegrilde broodjes
Laura Washburn
Tosti's zijn heerlijk: bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 originele en heerlijke variaties op dit... lees verder
© Uitgeverij BechtTosti tips
Reacties op dit recept
- Keje Tosti's bakken in de koekenpan is zoveel leuker dan het gebruik van een tosti-apparaat. Elke tosti komt nèt weer even anders uit de pan. Ik gebruik altijd wel gewoon plakken kaas in plaats van geraspte kaas, maar misschien is geraspte kaas de moeite van het proberen waard.