Turks brood met feta, paprika en sardines
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,9
- Lunchgerecht
- Mediterraan
- Vis
Ingrediënten
- ¼ komkommer, geraspt
- 100 g Griekse yoghurt
- 2 eetlepels munt, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 Turks brood
- 4 blaadjes sla
- 100 g feta, verkruimeld
- 1 pot geroosterde paprika's, in stukjes
- 2 blikjes sardines à 120 g, uitgelekt
Bereiden
Meng de komkommer, yoghurt, munt en knoflook goed door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Snijd het Turks brood in 4 punten en dan overlangs doormidden. Beleg de onderste helft met de sla en het yoghurtmengsel.
Verdeel de feta, paprika en sardines over het Turks brood en leg de bovenste helften erop.