Turks brood gevuld met geroosterde groenten
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
bevat per portie
- 332 kcal
- 13 g eiwit
- 17 g vet
- 32 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 aubergine, in grove stukken
- 1 courgette, in grove stukken
- 1 gele paprika, in grove stukken
- 1 rode ui, in grove stukken
- 3 tomaten, in grove stukken
- 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 Turks brood of Marokkaanse pide
- 100 g chorizo, in plakken
- 100 g jongbelegen kaas, in plakken
- 50 g zwarte olijven, in grove stukken
- chilipoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de stukken aubergine, courgette, paprika, ui en tomaat in een bakblik of lage ovenschaal met de Italiaanse kruiden, olijfolie en zout en peper naar smaak en rooster ze onder een hete grill in 8-10 minuten mooi bruin en beetgaar. Schep ze regelmatig om.
Snijd een Turks brood of een Marokkaanse pide overlangs open. Beleg de onderkant met de plakjes chorizo en jongbelegen kaas. Verdeel de geroosterde groenten en de olijven erover en leg de bovenkant van het brood erop. Bestrijk dit met olijfolie en strooi er wat chilipoeder over.
Bak het brood in de oven in 15 minuten knapperig bruin. Heerlijk voor op een zomerse dag, lekker in de tuin met frisse salade erbij.
Bron
Het recept 'Turks brood gevuld met geroosterde groenten' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood