Nigella Lawson: chocolade potjes
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 175 g pure chocola van topkwaliteit, met ten minste 70% vaste cacao
- 250 ml slagroom
- ½ theelepel natuurlijk vanille-extract
- ½ theelepel piment
- 1 ei
Bereiden
Hak de chocola in de foodprocessor aan gruis. Verhit de slagroom tot tegen de kook aan, doe er het vanille-extract en de piment in en giet de room door de vulopening van de foodprocessor over de chocola. Laat 30 seconden staan. Laat de machine 30 seconden draaien. Breek het ei en doe het door de vulopening bij het chocolade-roommengsel. Laat de machine 45 seconden draaien.
Giet het mengsel in wat voor kopjes of potjes je ook gebruikt en zet ze minstens zes uur of tot de volgende dag in de koelkast. Denk er wel aan ze ruim 20 minuten voordat je ze wilt serveren uit de koelkast te halen, want als ze te koud zijn gaat dat ten koste van hun weelderige zijdeachtigheid.
Dit recept levert je bij elkaar 500 ml op en dat is genoeg om 8 potjes met een inhoud van om en nabij 60 ml te vullen. Als je alleen grotere koppen hebt, pas dan gewoon de hoeveelheden aan.
Extra benodigd
Foodprocessor, 8 potjes met een inhoud van 60 ml
Persoonlijke noot
'Het zijdeachtige chocolademengsel is zoiets als mousse, maar zonder de geklopte eiwitten, makkelijker te maken en op de een of andere manier minder alledaags, ondanks de gracieuze presentatie van de mousses. Het maken ervan is belachelijk eenvoudig en je kunt dat indien nodig van tevoren doen. Je maakt gewoon het mengsel, giet het in kleine potjes (koffiekopjes zijn ook prima) en zet ze in de koelkast om op te stijven.' - Nigella Lawson
Kookboek
Het recept 'Nigella Lawson: chocolade potjes' is afkomstig uit het kookboek...
Nigella bijt
Nigella Lawson
Nigella Lawson verstaat niet alleen de kunst om voortreffelijk te koken, maar kan daar ook met verve over schrijven. Haar recepten zijn gevarieerd, van eenvoudig... lees verder
© Uitgeverij ContactNigella Lawson tips
Reacties op dit recept
- geelhuis Wij vonden het niet zo heel erg lekker. Het was zwaar en ook erg vettig. Jammer want het was best een werkje.
- Esther Ik vond het heerlijk ! Echt simpel te maken, in mooie espressokopjes met schoteltje geserveerd. Gemaakt voor 10 gasten als afsluiting van een top diner. Iedereen was enthousiast!
- Laura Helaas, nee, sorry, ik vond het niet zo lekker. Ik heb me braaf aan het recept gehouden, maar ik vond het resultaat te massief.
-
carla
Kan iemand mij vertellen wat piment is?
- redactie okoko recepten Piment is een specerij uit Midden-Amerika en West-Indië. Pimentbessen en pimentpoeder zijn in vrijwel alle supermarkten verkrijgbaar.
- Barbara Heeeeerlijk! Ik ben wel wat uitgeschoten met Piment (ik heb lekker chilipoeder gebruikt) en het vanille-extract (ik denk ongeveer het dubbele) en ZOOOO makkelijk! TOP!!!
- Narim Een toetje wat echt vreselijk zwaar is en plakkerig in de mond. Mijn kinderen zijn dol op chocolade toetjes, maar hiervan hebben ze naar 1 hap genomen en verder laten staan. Heb dus alles moeten weggooien! Dat was toch erg jammer.
- Larissa Ik vond het echt lekker! Het was machtig maar daar hou ik wel van!
-
katia
Kan dit zonder een foodprocesser, ik heb er geen. En pigment?
- redactie okoko recepten Ja hoor, het kan ook zonder food processor. Er wordt geen pigment toegevoegd, maar piment.