Nigella Lawson: kokosmakronen
bereiden
Ingrediënten
- het wit van 2 grote eieren
- ¼ theelepel wijnsteenzuur
- 100 g fijne kristalsuiker
- 30 g gemalen amandelen
- 1 theelepel vanille-extract (of kokosessence, mocht je dat kunnen krijgen)
- 250 g geraspte kokos
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C, gasovenstand 3.
Klop de eiwitten tot ze schuimig zijn, doe het wijnsteenzuur erbij en ga door met kloppen, tot het schuim zachte pieken vormt. Doe er dan theelepel na theelepel de suiker bij en klop tot de pieken glanzend omhoog blijven staan. Spatel er de amandelen, een snufje zout, het vanille-extract en de kokos door. Het mengsel moet kleverig zijn maar je moet het ook een beetje vorm kunnen geven.
Leg hoopjes ter grootte van een mandarijn, met zo'n 6-7 cm doorsnee, op de met bakpapier beklede bakplaat. Maak ze niet te plat, kokosmakronen zien er het mooist uit als ze halfrond zijn, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak, dus kijk maar wat je zelf leuk vindt. Bak ze 20 minuten of tot de kokosmakronen hier en daar net een beetje goudkleurig beginnen te worden.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
'Koop geraspte, geen gedroogde kokos, anders kun je fluiten naar die zoete, geurige smeuïgheid waar het tenslotte om gaat.' - Nigella Lawson
Kookboek
Het recept 'Nigella Lawson: kokosmakronen' is afkomstig uit het kookboek...
Hoe word ik een goddelijke huisvrouw
Nigella Lawson
In dit boek onthult Nigella Lawson de geheimen van hartige en zoete taarten, cakes, puddingen, koekjes, brood
... lees verder © Uitgeverij ContactNigella Lawson tips
Reacties op dit recept
- A Waar koop ik wijnsteenzuur? Wat is het precies? Is er een alternatief voor?
- tirza Hallo A,wijnsteenzuurbakpoeder koop je bij elke natuurwinkel of reformzaak die bakartikelen verkoopt.
- D Hai. Ik heb in plaats van wijnsteenzuur bakpoeder gebruikt. 250 gram kokos vond ik veel, ik heb 200 gram gebruikt. Verder goed recept!