Knapperige groentekrullen van Pierre Wind
bereiden
wachten
Ingrediënten
- groente naar keuze: bietjes, prei, asperges, paprika, venkel, bosui, wortel, rettich
- ijsblokjes
Bereiden
Dit garnituur is makkelijk om te maken en op zich vrij eenvoudig. Alle groentekrullen hebben op zich dezelfde werkwijze. Schil eventueel indien nodig het product, snijd dan ragfijne sliertjes of plakjes (hoe langer en dunner, hoe mooier en lekkerder) om ze dan minimaal een halfuur in koud water met daarin ijsblokjes te leggen. Haal vlak voor het serveren de groentekrullen uit het water en laat ze uitlekken. Door het koude water wordt de groente knapperig en gaat hij krullen. Heerlijk als rauwkost bij vis, vlees, etc. Daarbij staat het nog enorm kikkûh. Je kunt vele groentesoorten gebruiken, als ze maar rauw zijn: zoals bieten, prei, asperges, paprika, venkel, bosui, wortel, rettich, etc.
Kookboek
Het recept 'Knapperige groentekrullen van Pierre Wind' is afkomstig uit het kookboek...
De kers op de appelmoes
Pierre Wind
'De kers op de appelmoes' is EHBO - Eerste Hulp bij Bord Opmaken - voor iedere hobbykok. Saaie dineetjes worden originele eetspektakels: met dit boek kan iedere... lees verder
© Kosmos Uitgevers