Mamaliga bolletjes van Pierre Wind
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 75 g roomboter
- 350 g maïsmeel
- 25 blokjes salami van ca. ½ cm
- frituurolie
Voorbereiden
Breng de kippenbouillon samen met de roomboter aan de kook. Haal de pan van het vuur. Roer dan het maïsmeel erdoor. Zet de pan weer terug op het vuur en gaar al roerende de massa in ca. 3 minuten. Wanneer de massa dik en stug is, is-ie klaar. Dan direct verwerken. Zeer zeker niet wachten, anders krijg je een grote, harde deegklomp.
Maak met een ijsbolletjestang een bol en duw in de kern van de bol stukjes gehakte salami. Maak de bal netjes dicht. Wanneer alle ballen zijn gevuld, zet ze dan in de koeling. Laat minimaal 30 minuten rusten.
Bereiden
Frituur de bolletjes. Heerlijk als garnituur bij een hoofdgerecht in plaats van aardappels of pasta. Ook lekker als borrelhapje. Serveer er dan een lekker dipsausje bij.
Extra benodigd
IJsbolletjestang
Variatietip
Dit is een mooi recept om reststukjes vlees te verwerken. De salami kun je met een beetje creativiteit bijvoorbeeld vervangen door blokjes tofu, ham, spek, chorizo, etc.
Kookboek
Het recept 'Mamaliga bolletjes van Pierre Wind' is afkomstig uit het kookboek...
Lekkâh
Pierre Wind
Een heerlijk spraakmakend kookboek van de keukenzinnige creatieveling Pierre Wind. 'Lekkâh' is gelardeerd met de unieke illustraties van Haagse Harry tekenaar... lees verder
© Tirion Uitgevers