Curry recepten
Alfabetisch
-
C
-
T
-
V
Curry
Curry is een Aziatisch gerecht met een saus waarin een kerrieachtig specerijenmengsel verwerkt is. Hoewel de naam curry tegenwoordig wordt gebruikt voor vrijwel elk gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl, zijn er drie verschillende soorten curry:
Indiase curry
Stukjes vlees worden bruingebakken met uien en sjalotjes, uit de pan genomen en vervangen door gehakte tomaten, kerrie (soms met kokosmelk) en andere specerijen. Het vlees wordt weer toegevoegd en stooft gaar.
Thaise curry
Stukjes vlees worden in kerrie en sojasaus gemarineerd en daarna met de marinade in een ingevette wok gebakken.
Engelse curry
Stukjes vlees worden met bloem en kerrie bestrooid, met bouillon overgoten en tot een klassieke ragout verwerkt.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | redactie ]
[ Beeld: SherSor | Shutterstock.com ]