Chinese fondue (hotpot)

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 11 waarderingen

Bevat per portie

485 kcal
40 g eiwit
23 g vet
29 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels suiker
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • stukje gemberwortel (ca. 2 cm), fijngehakt
  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 10 takjes koriander, fijngeknipt
  • 600 g lamsbout zonder been, in dunne plakjes
  • 200 g spinazie
  • ½ Chinese kool, in repen
  • 200 g shii-take, in plakjes
  • 75 g mihoen

Bereiden

Roer een sausje van de pindakaas, de sojasaus, de sherry, het chilipoeder, de suiker en 2 eetlepels heet water. Verdeel het sausje over vier kleine kommetjes.

Breng in een fonduepan 1½ liter water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de knoflook, gember, bosuitjes en koriander toe.

Verdeel het vlees, de groenten en de paddestoelen over twee schalen. Kook het vlees, de groenten en de shii-take aan tafel snel gaar in de bouillon. Serveer het sausje er apart bij. Voeg daarna de mihoen aan de bouillon toe en schenk de soep in soepkommen.

Extra benodigd

Fonduepan

Het recept 'Chinese fondue (hotpot)' wordt je aangeboden door . Beeld: Paul Brighton | Shutterstock.com

Fondue tips