Chinese fondue (hotpot)
bereiden
Bevat per portie
485 kcal
40 g eiwit
23 g vet
29 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel droge sherry
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels suiker
- 3 kippenbouillontabletten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- stukje gemberwortel (ca. 2 cm), fijngehakt
- 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 10 takjes koriander, fijngeknipt
- 600 g lamsbout zonder been, in dunne plakjes
- 200 g spinazie
- ½ Chinese kool, in repen
- 200 g shii-take, in plakjes
- 75 g mihoen
Bereiden
Roer een sausje van de pindakaas, de sojasaus, de sherry, het chilipoeder, de suiker en 2 eetlepels heet water. Verdeel het sausje over vier kleine kommetjes.
Breng in een fonduepan 1½ liter water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de knoflook, gember, bosuitjes en koriander toe.
Verdeel het vlees, de groenten en de paddestoelen over twee schalen. Kook het vlees, de groenten en de shii-take aan tafel snel gaar in de bouillon. Serveer het sausje er apart bij. Voeg daarna de mihoen aan de bouillon toe en schenk de soep in soepkommen.
Extra benodigd
Fonduepan
Het recept 'Chinese fondue (hotpot)' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Paul Brighton | Shutterstock.com