Gesauteerde aubergine

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Thais
  • Vis

Ingrediënten

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 3 eetlepels fijngehakte verse gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • ½ theelepel gehakte rode peper
  • 4 kleine aubergines, in stukjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels milde chilisaus
  • 1½ eetlepel vissaus
  • 1½ eetlepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker

Bereiden

Verwarm de olie op matig vuur in een wok. Bak hierin gember, knoflook en peper in 1 tot 2 minuten goudbruin. Voeg de aubergines toe en bak alles nog 5 minuten.

Voeg sojasaus, milde chilisaus, vissaus en suiker toe. Meng alles en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes doorkoken, zodat de aubergines zacht en goudbruin worden. Serveer het gerecht op een grote schaal.

Kookboek

Het recept 'Gesauteerde aubergine' is afkomstig uit het kookboek...

Basic Thais

Jody Vassallo

Meer dan 80 eenvoudige en snelle, klassieke of bijzondere recepten om thuis te kunnen genieten van de Thaise keuken. Welk gerecht je ook kiest, het zal heerlijk... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!