Roergebakken bloemkool, choy sum en kousenband
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,4
- Bijgerecht
- Thais
- Vegetarisch
bevat per portie
- 92 kcal
Ingrediënten
- 1 eetlepel arachideolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel fijngehakte korianderwortel en -steeltjes
- 4 lente-uitjes, in dunne ringen
- 500 g bloemkoolroosjes (van een bloemkool van 1 kg)
- 200 g kousenband, in stukken van 5 cm
- 200 g choy sum, grof gehakt
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel grof gehakte verse koriander
Bereiden
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, kurkuma, koriander en lente-ui tot de ui zacht is. Haal alles uit de wok en houd het warm.
Doe de bloemkool en 60 ml water in de wok en roerbak tot de bloemkool bijna zacht is. Voeg de kousenband en choy sum toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg het limoensap, de sojasaus, gehakte koriander en het lente-uimengsel toe en roerbak tot alles warm is.
Opmerking
Choy sum (pakaukeo) behoort tot de familie van de paksoi en is gemakkelijk te herkennen aan zijn lange steel, lichtgroene bladeren en gele bloemen. De hele steel is eetbaar; stoom hem of roerbak hem met andere ingrediënten.
Kookboek
Het recept 'Roergebakken bloemkool, choy sum en kousenband' is afkomstig uit het kookboek...
Thais
diverse auteurs
Met behulp van dit boek kunt u die typische en heerlijke gerechten met chilipeper, citroengras en koriander in uw eigen keuken maken, zelfs als u nog nooit Thais heeft... lees verder
© De Lantaarn