Roergebakken bloemkool, choy sum en kousenband

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,4
  • Bijgerecht
  • Thais
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 92 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel fijngehakte korianderwortel en -steeltjes
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 500 g bloemkoolroosjes (van een bloemkool van 1 kg)
  • 200 g kousenband, in stukken van 5 cm
  • 200 g choy sum, grof gehakt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel grof gehakte verse koriander

Bereiden

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, kurkuma, koriander en lente-ui tot de ui zacht is. Haal alles uit de wok en houd het warm.

Doe de bloemkool en 60 ml water in de wok en roerbak tot de bloemkool bijna zacht is. Voeg de kousenband en choy sum toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn.

Voeg het limoensap, de sojasaus, gehakte koriander en het lente-uimengsel toe en roerbak tot alles warm is.

Opmerking

Choy sum (pakaukeo) behoort tot de familie van de paksoi en is gemakkelijk te herkennen aan zijn lange steel, lichtgroene bladeren en gele bloemen. De hele steel is eetbaar; stoom hem of roerbak hem met andere ingrediënten.

Kookboek

Het recept 'Roergebakken bloemkool, choy sum en kousenband' is afkomstig uit het kookboek...

Thais

diverse auteurs

Met behulp van dit boek kunt u die typische en heerlijke gerechten met chilipeper, citroengras en koriander in uw eigen keuken maken, zelfs als u nog nooit Thais heeft... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Bloemkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!